Vučić u Davosu sa Katalin Novak i Borjanom Krišto

Aleksandar Vučić Davos 2024
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na marginama godišnjeg samita Svetskog ekonomskog foruma sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto.

Kako je naveo predsednik Srbije na Instagram profili "buducnostsrbijeav", sa Katalin Novak je razmenio mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ali i dešavanjima u regionu.

"Srdačan susret sa Katalin Novak. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, dešavanjima u regionu i daljem jačanju prijateljskih i dobrosusedskih odnosa Srbije i Mađarske. I u narednom periodu nastavljamo da planiramo i radimo zajedno za bolju budućnosti naših zemalja", naveo je predsednik.

Sa Borjanom Krišto, kako je naveo Vučić, razgovarao je o jačanju sveukupne saradnje.

"Sa predsedavajućom Saveta ministara BiH razgovarao sam o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima", naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

 

Predsednik Srbije se juče, tokom prvog dana Foruma, susreo sa belgijskim premijerom Aleksandrom De Kroom, kao i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom, a očekuje ga i sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je juče, u izjavi medijima, istakao da ga brinu pretnje iz Prištine, pošto je najavljeno da su spremni da razmatraju ukidanje platnog prometa i zabrane upotrebu dinara.