Vučić u Minhenu sa predsednicom EBRD-a o daljem rastu srpske ekonomije

Vučić sa predsednicom EBRD Odil Fransoa Reno Baso
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso.

"Odličan i produktivan sastanak sa predsednicom EBRD-a Odil Fransoa Reno Baso, sa kojom sam razgovarao o načinima za dodatno jačanje i još brži rast srpske ekonomije, razvoj infrastrukture i privlačenje stranih investicija", napisao je Vučić na instagramu.

Naveo da su razgovarali i o važnosti nastavka odlične saradnje između EBRD-a i Srbije, kao i o ulozi novih investicija u predstojećem snažnom razvoju zemlje, pogotovo imajući u vidu velike planove vezane za EXPO2027.

"Ponovio sam zahvalnost na tome što je EBRD do sada uložio ogromna sredstva u različite sektore u Srbiji, što je u velikoj meri doprinelo ekonomskom rastu i stvaranju novih radnih mesta u našoj zemlji", dodao je Vučić.

Vučić u Minhenu učestvuje na 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

On je ranije danas razgovarao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, evropskim komesarom Johanesom Hanom, britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Kameronom, te predsedavajućom Savetu ministara BiH Borjanom Krišto.