Vučić: U NATO ne treba da uđemo, Srbija neće nikada zabranjivati Čajkovskog

Aleksandar Vučić
Izvor: Večernje novosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Busije gde je građane koji su ga dočekali podsetio da je nedaleko odatle, tokom NATO agresije stradala devojčica Milica Rakić, prenose Novosti.

"Neki naši protivnici kažu da treba da uđemo u NATO. A moj odgovor im je da mi u NATO ne treba da uđemo, pošto imamo našu vojsku koja čuva našu zemlju i nebo. Nedaleko odavde su ubili Milicu Rakić. Uskoro ćemo obeležiti godišnjicu agresije. I nećemo se libiti da to nazovemo agresijom, a ne intervencijom ili kampanjom", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija ide napred brže nego sve druge zemlje u okruženju i građanima rekao da nikada nije bio toliko stabilan kurs, i da nikada nije bilo više investicija.

"Deset auto-puteva gradimo sada u Srbiji. I vi znate da ako sačuvate stabilnost i mir rašće i plate i penzije. I posebno želim da zahvalim penzionerima, zato što su znali da se rak ne leči andolima, i što su nam pomogli da sredimo finansije. Želim da zahvalim i našim damama. Žene su te koje i u najtežim situacijama uvek racionalno gledaju. One se ne vode samo svojim interesima. Beskrajno hvala ženama na tome što su bile ključ napretka Srbije u prethodnom periodu", dodao je on.

Vučić je rekao i da je u svetu zavladala histerija, ali da Srbije neće nikada zabranjivati Čajkovskog.

"U takvoj situaciji, tražim od vas da sagledate ko je šta gradio i ko šta može da izgradi. Dolaziće vam narednih dana ljudi koji će obećavati da za šest meseci mogu da reše sve probleme. Znate da oni to ne mogu da urade. Nisu to nikada uradili 12 godina, i znate koliko nisu voleli ovo naselje gde se sada nalazimo. Ali kao što znate, vredne ruke Krajišnika i naša pomoć su napravili divno mesto. Oni koji ruše nikada ne mogu da pobede strast za građenjem i pobedom", kazao je predsednik.

On je podsetio i da izbori nisu igra i zamolio građane da 3. aprila izađu na glasanje, da pokažu svima kako izgleda pristojna Srbija.