Vučić: U Njujorku nastavljam da se borim za interese naše zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se u Njujorku boriti za interese Srbije "silovito, kao i uvek do sada".

On je to napisao na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", gde je sumirao aktivnosti koje je imao prethodne nedelje i najavio put u Njujork, gde će se obratiti na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

"U nedelji u kojoj smo obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ponosili smo se i našom trobojkom zbog sjajnih uspeha naših sportista i odličnom opremljenošću i spremnošću vojske, kao i još jednom velikom renomiranom fabrikom koja će u našoj zemlji širiti svoje poslovanje. Ipak, najveći ponos svih nas koji vredi svakog truda i neprospavane noći, jesu osmesi naše dece koji nam daju snagu da još više, brže i bolje gradimo Srbiju", naveo je Vučić.

Kako je dodao, ponosan je na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao i na poruku koju je Srbija ovim praznikom poslala.

"To je bila poruka čvrstine i odlučnosti da opstanemo na svojim ognjištima, poruka da znamo da nismo veliki, ali da nećemo dozvoliti nestanak našeg naroda", naveo je Vučić.

Predsednik je poručio da je pred nama novi period u kome moramo da budemo još snažniji, čvršći, jedinstveni po ključnim pitanjima.

"Zato se borimo za svaku investiciju, fabriku i radno mesto, dok razgovaramo sa svima, čuvajući svoje principijelne pozicije, nezavisnost u odlučivanju i dostojanstvo građana Srbije", istakao je Vučić.