Vučić: Zahvalnost Azerbejdžanu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

Salih Babajev i Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram, Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se ministru rada i socijalne zaštite Azerbejdžana Sahilu Babajevu na principijelnom stavu te zemlje po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i izrazio opredeljenje za razvoj ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.

Vučić je sa Babajevim razgovarao o daljem intenzivnom radu na jačanju saradnje u svim oblastima od obostranog značaja, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima presednika Srbije.

Sagovornici su, tokom sastanka, konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i obostranoj privrženosti osnovnim principima međunarodnog prava. 

Vučić je istakao posebnu zahvalnost zbog principijelnog stava Azerbejdžana o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a čiji stav, kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, ostaje nepromenjen.

Kako je dalje naveo Vučić, Srbija je opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.

Vučić je naglasio da se raduje skorom susretu sa predsednikom Ilhamom Alijevim, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska.