Vujičić i Marić: Kad god Jeremić "brani" Srbe sa Kosova i Metohije, nešto loše se sprema

Vujičić i Marić
Izvor: Kosovo Online

Narodni poslanici i članovi Glavnog odbora SNS Danijela Vujičić i Ljubomir Marić ocenili su da su Srbi sa Kosova u problemu kad god ih "brani" stranka Vuka Jeremića.

"Kad god se oglasi stranka Vuka Jeremića da 'brani' Srbe sa Kosova i Metohije nešto se loše sprema za naš narod u južnoj srpskoj pokrajini. Nakon laži o predsedniku Aleksandru Vučiću, koje nisu potrajale ni nekoliko sati, do ko zna kojeg po redu priznanja Jeremića da je 'omašio' sa informacijama, oglasila se ni manje ni više nego njegova stranka da napadne državu Srbiju i zdušno pomogne političarima u Prištini", poručili su Vujičić i Marić u reakciji na saopštenje Narodne stranke.

Kako dodaju, jasno je da cilj Narodne stranke novi napad na predsednika Vučića.

"I to zloupotrebom nekih svojih članova sa KiM koje nisu ni imenovali, a koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Preskočili su da iznesu činjenice da je njihov predsednik obožavani beogradski političar u Prištini jer im je obezbedio mišljenje MSP u Hagu koje od tada, a i danas koriste kao osnov za opravdanje svoje jednostrano proglašene nezavisnost", rekli su Vujičić i Marić.

Oni su upitali stranku Vuka Jeremića zašto ni jednom rečju nije okrivila političare u Prištini za težak položaj Srba na Kosovu.

"Zašto ne osudiste spiskove za hapšenje onih koji su se borili na demokratski način mirnim protestom protiv torture?! Vi se, statistička greško, oglašavate u ime Srba sa KiM koji su jedva čekali da vam vide leđa, a napadate predsednika Vučića koga podržava 90 odsto našeg naroda u pokrajini", upitali su Vujičić i Marić.

Po njihovoj oceni, saopštenje za koje Narodna stranka tvrdi da je napisano na Kosovu, po svemu sudeći nastalo je u krugu dvojke u Beogradu.

"Ili čak i mnogo dalje od naše zemlje Srbije. Vaše saopštenje gospodo je odgovor na pitanje koje postavljate o pritiscima na predsednika i državu Srbiju po pitanju KiM, jer vi ste očigledno deo kampanje. Samo je pitanje za čiji interes. Ako ništa drugo, kao prilog ovakvom mišljenju stoji činjenica da je vaš predsednik izvojevao prištinskim secesionistima i njihovim sponzorima najjači argument tzv. nezavisnosti 'Kosova'", navode poslanici SNS.

Vujičić i Marić su podsetili da je Jeremić bio deo vlasti koja je izmestila pitanje Kosova iz Savetza bezbednosti Ujedijenih nacija.

"Dok vi smišljate načine da prebacite krivicu za tešku situaciju našeg naroda na KiM sa onih koji donose odluke o privođenju i hapšenju našeg naroda i sa vas samih, naš predsednik Aleksandar Vučić čini sve da sačuva mir i narod na svojim ognjištima, a ne u nekim kolonama i pogromima kao što je bilo u vaše vreme. Zahavljujući predsedniku Aleksandru Vučiću na KIM je bez obzira na sve antisrpske i anticivilizacijske prepreke, u poslednjih 10 godina više uloženo investicija u sve oblasti našeg društva, kao i u sferu zapošljavanja, nego u prethodnih 30 godina" zaključili su Vujičić i Marić.