Vujičić: Sankcije Radoičiću licemerje, Velika Britanija treba da ih uvede Kurtiju

Danijela Vujičić
Izvor: Kosovo Online

Poslanica u Skupštini Srbije sa Kosova Danijela Vujičić kaže da su sankcije Velike Britanije Milanu Radoičiću licemerje i da bi one najpre trebale biti uvedene premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju koji, kako je navela, najgnusnije krši ljudska prava Srba na Kosovu.

Vujičić je saopštila da Velika Britanija uvođenjem sankcija časnim Srbima kakav je Milan Radoičić podriva demokratiju svojim pečatom i potpisom.

“Gospodo iz UK, te sankcije koje uvodite časnim Srbima, našem potpresedniku Srpske liste Milanu Radoičiću je licemerje vaše politike koje se svaki Srbin i demokratski svet gnuša kao i vaš odnos dežurnog svetskog žandarma koji da zaista podržava slobodna i otvorena društva, poštuje demokratske vrednosti i kažnjava one koji najgnusnije krše ljudska prava, prvo biste na crnu listu stavili svoje kosovsko čedo i Aljbina Kurtija, a onda i sebi priznali da crnom bojom i po stavu i odnosu prema Srbima na KIM bojite sva ljudska prava jednog naroda pomažuću upravo onima koji  uz vašu podrsku podrivaju demokratiju koja nosi vaš pečat i potpis”, rekla je Vujičić.

Prema njenim rečima, kakve god te liste bile, srpski narod ne mogu pokolebati.

"Kakve god te liste bile i izgledale, a znamo da smo decenijama kao narod na vašoj crnoj listi, srpski narod ne možete pokolebati jer našu ponosnu listu čini narod  na kojoj je prvi, poštovan i cenjen njegov lider Milan Radoičić. Engleska izreka kaže: Navika je u početku paučina, a kasnije konopac. Navikavate vaše kosovsko čedo previše, zar ne?", dodala je ona.