Vuksanović: Počeli smo sa prikupljanjem potpisa u Zvečanu za smenu gradonačelnika, pozivam građane da izađu u što većem broju

Peticija u Zvečanu
Izvor: Kosovo Online

Veliki broj građana okupio se i pre 9 časova na platou kod spomenika kralju Milutinu u Zvečanu kada je počelo potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika Iljira Pecija.

Građani Zvečana će moći na 10 štandova (od 9 do 16 časova) da potpišu peticiju, koju su jutros potpisali između ostalih i predsednik privremenog organa Ivan Todosijevic i bivši gradonačelnik Dragiša Milović.

Zastupnik građana za peticiju u Zvečanu Darko Vuksanović rekao je za Kosovo onlajn da su uprkos mnogim opstrukcijama i preprekama, danas počeli sa potpisivanjem peticije za smenu nelegitimno izabranog gradonačelnika.

"Potpisi su danas krenuli da se skupljaju od devet sati. Pozivamo sve građane da izađu u što većem broju da smenimo nelegalno i nelegitimno izabranog gradonačelnika. Imamo zakonski rok od 30 dana da skupimo potpise, očekujemo da će ljudi danas dolaziti u većem broju, ali oni imaju mogućnost da potpišu peticiju i narednih dana. Nadamo se da ćemo da ispunimo broj koji nam je potreban. Od 7.052 birača koliko imamo u Zvečanu, potrebno je 20 posto, to je 1.411 potpisa. Očekujemo da sve prođe u najboljem redu i da završimo ono što smo počeli. Nadam se da ćemo što pre smeniti ovog nelegitimnog gradonačelnika i uzurpatore iz opštine", rekao je Vuksanović.