Vulin: Decenijama se izbegavalo da se uđe u Veliki Trnovac

Aleksandar Vulin.jpg
Izvor: Kurir

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naveo je da je zaplena droge u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, prva u tom mestu posle više decenija.

"Iz raznih političkih, ne policijskih, razloga, niko nije smeo da ulazi u Veliki Trnovac, decenijama se izbegavalo da se uđe tu", kazao je Vulin gostujući na RTS.

Dodao je da je to etnički čista sredina koja je poznata po određenim nezakonitim radnjama, ali se da se ulazak policije uvek tumačio kao izazivanje određenih međunacionalnih sukoba.

Naglasio je da je u pitanju sredina koja je stalno pokušavala politički da se brani otkada se država bori sa kriminalom.

"Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je Srbija u kojoj svaki centimetar naše teritorije je centimetar teritorije u kojoj se primenjuje zakon i nema nacionalnosti kod kriminalaca", kazao je Vulin.

Istakao je da ga ne zanima nacionalnost, već da će, ako neko švercuje marihuanu i ako se bavi takvim stvarima, biti pronađen i kažnjen.

Vulin je dodao da je pre nešto više od godinu dana ta ista krijumčarska grupa "pala" u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

"Ovo je baš konkretno albanska mafija, baš iz Albanije. Nisu ni sa Kosova, ima i državljana Severne Makedonije, ali oni su baš banda sa prostora Albanije. Ovog puta jesmo bili prostor između istoka i zapada, na način što je ova marihuana trebalo da završi u Turskoj. Ona je išla iz Albanije, pa je trebalo da se prebaci preko Severne Makedonije u Republiku Srbiju, pa da odatle kamionima uđe u Tursku", objasnio je Vulin.

Dodao je da je u ovom trenutku kilogram marihuane u Turskoj košta između šest i osam hiljada evra, što je, kako je naveo, dobra cena.