Vulin: Fon Kramon se veseli borbi protiv bezbednosti Srbije

Vulin
Izvor: Kosovo Online

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zakon o unutrašnjim poslovima odličan i da stoji iza svake reči napisane u njemu, kao i da zna da je na pravoj strani kada vidi "NVO špijune i Violu fon Kramon kako su veseli u borbi protiv toga da Srbija bude bezbedna", prenosi Tanjug.

Vulin je dodao da su zakon podržali svi sindikati u policiji i mnogi eksperti koji se bave ovom materijom, ali da je napadnut "iz sve snage od raznog NVO šljama i raznih špijunskih organizacija".

Ministar je na tv Pink rekao da odlično poznaje Aleksandra Vučića i "da je on znao da će Fon Kramon tražiti da se ovaj zakon povuče, da bi ga podržao i nikada ga ne bi povukao". 

"Da ta šiptarska lobistkinja odlučuje o nama? Kad ona stane sa svim Ðilasovim medijima i svima koje on zapošljava u svojoj partiji, i nevladinim organizacijama, onda znamo gde je pravda i gde je istina. Predsednik Vučić je, na osnovu svih informacija koje ima, doneo odluku o povlačenju nacrta zakona. Predsednička se ne poriče. Još jednom vam kažem da je zakon dobar i nemam ni najmanju dilemu da sam na pravoj strani kada vidim ove NVO špijune i Violu fon Kramon kako su veseli u borbi protiv toga da Srbija bude bezbedna", rekao je Vulin.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon juče je pozdravila povlačenje Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima, jer bi takav Nacrt, kako je rekla, omogućio policiji da koristi masovni biometrijski nadzor, što bi kako je ocenila, ugrozilo osnovne slobode i ljudska prava svih građana Srbije.