Vulin: Kad Srbija zove policija i vojska su jedno

Aleksandar Vulin
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je na jezeru Perućac na Tari zajedničkoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, koji su pokazali visok nivo obučenosti, sadejstva i spremnost da u svakom momentu, kada zatreba, zajednički deluju i zaštite državu i svoje sugrađane, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

"Kada Srbija traži i zove, kada joj treba odbraniti čast, zaštititi narod, državu, Srbe gde god da žive, pripadnici policije i vojske su jedno", istakao je ministar Vulin.

Naglasio je da se policija i vojska obučavaju, opremaju i sarađuju kako bi sutra, ukoliko zatreba, delovali kao jedno i zaštitili državu i narod, jer ako smo jaki u miru, snažni i motivisani, niko se neće usuditi da olako krene na našu zemlјu.

"Pokazali ste zavidan nivo posvećenosti i sloge, čvrst karakter i snagu. Spremnost da služite državi i narodu“, rekao je ministar Vulin i poručio pripadnicima SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije da država ceni njihovu posvećenost, obučenost i visok moral.

Naša vojska i policija, danas, kako je rekao, zahvalјujući mudroj politici, politici neutralnosti i nezavisnosti predsednika Aleksandra Vučića, u stanju je da se izbori sa svim bezbednosnim rizicima, moderno je opremlјena, snažna, motivisana.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, u toku petodnevne intenzivne obuke, izvršavali su kompleksne postavlјene zadatke - savladavanje vodene prepreke čamcem, plivanje, uništenje terorističke grupe, upad u zasedu, pružanje prve pomoći, izvlačenje i ubacivanje helikopterskim desantom, savladavanje vertikalnih prepreka, ronjenje u otežanim uslovima i noću, orijentiring, kretanje po teško prohodnom terenu uz pomoć karte.