Vulin: Međunarodna zajednica nema preteranu želju da rasvetli sve što se dešavalo na Kosovu

vulin
Izvor: Facebook

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da Srbi treba da budu jedinstven politički narod, što znači da o bitnim pitanjima moraju da odlučuju zajedno i ocenio da je Srbija najsnažnija država na Balkanu, te da je vreme da prestane da se izvinjava, prenosi Tanjug.

Vulin je gostujući u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink, rekao je da mnogima smeta da Srbi budu složni.

"Da Srbi budu jedinstven politički narod, da imamo jedan stav o stvarima koje nas zajedno pogađaju, o stvarima koje nas i ugrožavaju i raduju, šta god to bilo, to je problem... Ne, ne vidim da je to problem", rekao je Vulin i dodao da je vreme da Srbija prestane da se izvinjava.

Istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsednik svih Srba i ocenio da su napadi medija u regionu na Vučića orkestrirani.

Komentarišući dolazak američke Razvojne finansijske korporacije (DFC), Vulin je rekao da je to dobra vest i poruka da je Srbija politički i ekonomski stabilna i najsnažnija država na Balkanu, "hteli neki to da priznaju ili ne".

On je naglasio da je svako ko hoće da ulaže u Srbiju, poštuje zakon, i više nego dobrodošao, i dodao da se raduje i ruskim, i američkim, i evropskim investicijama.

Govoreći o podignutim optužnicama Specijalnog suda u Hagu, Vulin je izrazio nadu da će poštovati sami sebe i sprovesti "slovo zakona".

Ocenio je da međunarodna zajednica nema preteranu želju da zaista rasvetli sve što se dešavalo na prostoru Kosova i upitao koliko će se vekova čekati da se sazna ko je streljao srpsku decu u Goraždevcu, pobio žeteoce u Starom Grackom...