Vulin sa predsednikom Interpola: MUP daje punu podršku radu Interpola

Aleksandar Vulin i Ahmed Naser Al-Raisi
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom Al- Raisijem i tom prilikom mu poručio da su njegovi rezultati vidljivi i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nastaviti da daje punu podršku radu Interpola.

Vulin je čestitao Al-Raisiju na uspešnom predsedavanju Generalnom skupštinom Interpola, navodi se u saopštenju MUP-a.

Vulin, koji boravi na Generalnoj skupštini Interpola u Nju Delhiju, istakao je da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija.

Al-Raisi se zahvalio Vulinu na podršci Srbije prilikom izbora za predsednika Interpola 2021. godine u Istanbulu i rekao da prihvata poziv da u bliskoj budućnosti poseti Beograd i dodatno se uveri u stručnost i kapacitete srpske policije.

Na sastanku je razgovarano i o bilateralnoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sagovornici su saglasni da su zahvalјujući dobrim ličnim odnosima  dva lidera, predsednika Aleksandra Vučića i šejka Muhameda bin Zajeda Al Nahjana odnosi dve države na najvišem nivou i da je potrebno izuzetne odnose dalјe unapređivati i produblјivati, posebno kada je u pitanju saradnja u oblasti unutrašnjih poslova.

Predsednik Interpola Al-Raisi pozvao je ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulina da poseti sedište Interpola u skorijoj budućnosti.