Vulin: "Srpski svet" je jedina brana "velikoj Albaniji"

vulin
Izvor: Pink.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas, reagujući na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je cilj njegove političke karijere da se "Albanija ujedini sa Kosovom" - da je srpsko jedinstvo jedina brana "velikoj Albaniji", prenosi Tanjug.

"Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere 'ujedinjenje Albanije sa Kosovom' ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neća da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva "obe strane na uzdržanost". Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje 'Srpskog sveta', onda se ceo region oglasi, a i EU ima šta da kaže", izjavio je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta socijalista, Vulin je dodao da "zato što svi ćute o 'velikoj Albaniji', Srbi moraju da govore".

"Jedina brana 'velikoj Albaniji' i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje 'srpskog sveta'. Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara 'veliku Albaniju', ćutati i kada mi Srbi govorimo o 'srpskom svetu'", poručio je Vulin.