Vulin: "Srpski svet" je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima

Vulin
Izvor: Kosovo Online

"Srpski svet" nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da "Velika Albanija" ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod pretnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je na ovaj način reagovao na izjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je govoreći o "Srpskom svetu", rekao da su takve „osvajačke politike“ poražene i da bi hteo da zna šta bi to "Srpski svet" trebalo da znači.

"Srpski svet" je politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru. Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti", dodao je Vulin.

Kako je naveo, politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tuđe zločine je poražena i to na izborima u Srbiji.

"Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina verska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem", naveo je Vulin.

On je istakao i da "Srpski svet" nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, nad ćutanjem o zločinima u Oluji, nad podsmevanjem poklanim podrinjskim Srbima.

Ja
07. Septembar 2021.
Srbija treba da se brani od lazi zla sila nepravda svoj narod svoje pravo i svoju zemlju sto pripada i Kosovo i metohiju sto srbiji pripada !!!!