Zaharova: Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom?

Marija Zaharova
Izvor: Facebook

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je za banjalučku ATV da nema ništa gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom, kada je zemlja bila otrovana i do deset godina.

"Nisu nastradali samo Srbi, nisu samo oni. Nastradali su i vojnici NATO-a, većinom Italijani, koji već dugo godina ne mogu da dobiju odštetu. Niko im ništa nije govorio, a zatim su se razboljeli od onkoloških bolesti", rekla je Zaharova.

Ona je kazala da se zbog toga rađaju bolesna deca, da je zaražena hrana, zemlja koja daje prinose, a da za to nema nikakvih "vapaja javnosti", javnih pobuna pravnih organizacija koji bi davali grantove od strane Evropske Unije za rešavanje ovih ili onih problema, kako isplaćivati ljudima odštetu, kako lečiti ljude i tako dalje.

"Nikakve 'Anđeline Džoli' ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna jer su im roditelji bili otrovani. To nije zanimljivo, toga nema. Nema ni Hirošime i Nagasakija. Ako odete u Japan, probajte da nađete Japanca koji će Vam reći da su ih bombardovali Amerikanci. Verovatnije je da će reći da ih je nuklearnim oružjem gađao Sovjetski Savez. Iskreno, ne mogu reći, da to što je bilo u Iraku da je to bolje, lakše, prostije od onoga što je bilo u Beogradu ili gore, teže i užasnije", rekla je Zaharova.