Zaharova: Strani faktori podstiču ekstremiste iz Prištine kako bi imali uticaj na vlast u Beogradu

1
Izvor: MSP Rusija

Zlonamerni strani faktor pokušava na nahuška ekstremiste iz Prištine na vlast u Beogradu kako bi uticali na rukovodstvo Srbije, izjavila je za RT Balkan portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je naglasila da se Rusija, kao pravi i iskren prijatelj, ne meša u unutrašnje poslove Srbije.

Ona je rekla da je Rusija uvek spremna da pomogne Srbiji, što je, navodi, radila i ranije, i da je Moskva zainteresovana za stabilnost, kako u regionu u celini, tako i Srbiji.

"Ubeđeni smo da su srpski narod i izabrana vlast u stanju da sami rešavaju aktuelna nacionalna pitanja. U tome ih ometaju zlonamerni strani faktori koji pokušavaju da nahuškaju na Beograd ekstremiste iz Prištine kako bi uticali na rukovodstvo Srbije", rekla je Zaharova. 

Ona je primetila da se u Srbiji pribegava takozvanoj "snazi ulice, što provocira izbijanje, za Zapad omiljenih, obojenih revolucija".

To je, kako je dalje pojasnila, instrument za "svrgavanje neugodnih vlada", što kasnije dovodi do zamene "neugodnog rukovodstva marionetskim režimom".

"I naravno, srpskom narodu želimo snagu duha, u šta nikada ni malo nisam sumnjala, kao što ne sumnjam ni sada", poručila je Zaharova.