Zamenik direktora Kancelarije za KiM Miljan Ranđelović zadržan dva sata na prelazu Brnjak

Brnjak
Izvor: Tanjug

Na prelazu Brnjak na severu Kosova granična Kosovska policija zadržala je oko dva sata zamenika direktora Kancelarije za KiM Miljana Ranđelovića koji danas obilazi socijalno ugrožene porodice sa područja opštine Zubin Potok.

"U danu koji je opredeljen za najplemenitiju ljudsku aktivnost, pomoć nejakima i ugroženima, u jednom takvom danu sa takvom agendom, danas su nas zadržavali puna dva sata bez ikakve potrebe, obrazloženja i bez objašnjenja", rekao je Ranđelović.

Ranđelović je dodao da su im tek nakon insistiranja i posle, kako je naveo, neprijatnog razgovora sa kosovskim policajcima vratili dokumenta i dozvolili ulazak na Kosovo.

„Neko se očigledno iz Prištine, kao što je to godinama unazad slučaj, trudi da prekine iskonsku nit koja povezuje svakog Srbina ma gde da živi sa Srbima sa KiM. Ovog trenutka možemo još jednom da poručimo i da ponovimo da je ta nit neraskidiva“, istakao je Ranđelović.

On je dodao da ne postoji Srbin i da ne postoji službenik Srbije, od predsednika Aleksandra Vučića, preko direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, pa svakog od njih koji svakodnevno ne misli na ljude na Kosovu.

„Na kraju oni istinski junaci 21. veka, među svim Srbima na svetu, su Srbi koji žive na prostoru KiM i ovo je bio samo još jedan u nizu slučajeva sa ovakvim ishodom a bez ikakvog racionalnog obrazloženja“, ocenio je Ranđelović.

On je zamolio sve ljude na Kosovu da imaju razum, pamet, strpljenje i srpski inat kako bi sve ovo izdržali izražavajući nadu da će doći kraj svemu ovome jednog dana i da će onda svima biti bolje.

„Do tada svi zajedno moramo da izdržimo, da se pomažemo i razumemo kao i do sada“, poručio je Ranđelović.

Miljan Ranđelović imao je sastanak u Zubinom Potoku sa  rukovodstvom te opštine i sa čelnicima kulturnih, prosvetnih i javnih preduzeća.

Nakon toga na području opštine Zubin Potok obićiće, zajedno sa predsednikom opštine nekoliko socijalno ugroženih porodica u ovoj opštini.