Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost o Kosovu

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost
Izvor: Tanjug

Završena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se razgovaralo o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu posle raspoređivanja jedinica ROSU na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak u srpskim sredinama, prenosi Tanjug.

Savetom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sednici prisustvuju predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić.

Na sednici je razmotrana trenutna situacija i eventualne mere koje će Srbija preduzeti u ovoj situaciji, a za koje je predsednik Vučić rekao sinoć da će biti ekonomske i političke, ali pre svega ekonomske.

Vučić je sinoć pozvao i međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu kako Srbija ne bi morala da provodi bilo kakve mere.

Poručio je Srbima sa Kosova i Metohije, posebno onima na severu južne pokrajine, da ne nasedaju na provokacije Prištine, a Albancima i međunarodnoj zajednici da se Srbija zalaže za mir, ali da će znati da zaštiti svoju zemlju.

Očekuje se obraćanje nekog od članova Saveta za nacionalnu bezbednost koji će govoriti o zaključcima sa današnje sednice.