Zećiri: Kancelarije opštine Zubin Potok još uvek nisu slobodne, to će se uskoro promeniti

Zaćiri
Izvor: Kosovo Online

Novi gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri, koji je juče položio zakletvu u Kancelariji za zajednice i povratak u selu Čabra kaže da su opštinske kancelarije i dalje zauzete osobljem koje radi po sistemu Republike Srbije ali da će se to vrlo brzo promeniti.

Zećiri je u emisiji "60 minuta" na KTV rekao da kancelarije treba osloboditi kako bi u njima posao mogla da obavlja služba.

“Kao što sam već rekao, očekujem da ćemo uskoro ući u opštinske kancelarije. Nije rečeno da li će to biti danas ili sutra, uskoro ćemo ući tamo. Mi ćemo biti razboriti u svojim postupcima, ići ćemo sigurnim koracima, oni će možda biti sporiji, ali sigurno ćemo uspeti. Opštinske kancelarije su trenutno pod rukovodstvom paralelnog sistema ali ne verujem da će tako ostati, pošto ovde ima veliki broj radnika koji rade u sistemu Srbije. Te kancelarije su uzurpirane i moraju se osloboditi za sve građane opštine Zubin Potok i njihovu službu”, rekao je on.

Zećiri je rekao da se trenutno sve administrativne usluge građana srpske i albanske nacionalnosti kao što je civilna registracija, obavljaju u kancelarijama koje su u selu Čabra.

Zećiri smatra da Srbija pritiskom koje vrši na Srbe na severu pokušava da natera organe Vlade Kosova da koriste nasilne mehanizme kako bi imali koristi od razgovora koji se vode u Briselu.