Zeka: Palestinci su licemerni prema Albancima, ambasador u Beogradu je najveći antialbanac

Miljaim Zeka
Izvor: youtube.print

Bivši poslanik Miljaim Zeka pohvalio je priznanje Kosova od strane Izraela, obećano potpisivanjem sporazuma u ​​Beloj kući, ali je palestinskog ambasadora u Beogradu Muhameda Nabhana nazvao najvećim antialbancem, piše Ekomomia onlajn.

Prema njegovim rečima, priznanje od strane Izraela je  najveće dostignuće Kosova, od proglašenja državnosti.

"Od 2008. do danas, kada razgovaramo o diplomatskom polju, prihvatanje nezavisnosti Kosova od strane Izraela vidim kao najuspešnije”, rekao je Zeka gostujući u emisiji "Presing" na T7.

On je ocenio da su Palestinci licemerni prema Albancima. Pomenuo je ambasadora Palestine u Beogradu Muhameda Nabhana za koga je rekao da se javno pokazao kao najveći antialbanac.

"Ako je neko izrazio nemoral i aroganciju u ime palestinskog naroda, to su predstavnici ove države na čelu sa ambasadorom u Beogradu. Sramota je što on predstavlja Palestinu u Beogradu i javno se prodaje kao najveći antialbanac," rekao je između ostalog.

Podsetio je da je Nabhan 2014. rekao da je "Kosovo uvek bilo deo Srbije" i da "Srbija nije napala Kosovo", što ukazuje na to da će Palestinci uvek podržavati srpski narod.

Zeka je naglasio da diplomatski odnosi između zemalja nisu zasnovani na njihovoj istorijskoj prošlosti. "Ako se na tome zasnivaju nikada ne bismo imali odnose sa mnogim zemljama koje su nam istorijski bile neprijateljske“, rekao je Zeka.