Zelenski: Ako propadnu pregovori sa Putinom, preti nam Treći svetski rat

Zelenski
Izvor: Tviter

U intervjuu za Si-En-En, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je spreman da pregovara sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom, i upozorio da ukoliko pregovori ne uspeju, to može značiti da bi sukob Ukrajine i Rusije mogao da preraste u Treći svetski rat, prenosi B92.

"Spreman sam da pregovaram sa njim, kao što sam bio spreman i protekle dve godine. I verujem da ovaj rat nije moguće okončati bez pregovora. Ako postoji bar jedan odsto šanse da se ovaj rat zaustavi, onda mislim da tu priliku treba da iskoristimo. Moramo to da uradimo. Svaki dan gubimo ljude, nevine ljude na terenu", rekao je on.

Potrebno je da iskoristimo svaku šansu za pregovore, dodao je Zelenski.

"Ruske snage su došle da nas istrebe, da nas ubiju. I pokazujemo da naš narod i vojska mogu dostojanstveno da uzvrate. Ali, nažalost, naše dostojanstvo neće spasiti naše živote. Zato mislim da moramo da iskoristimo bilo koji format, svaku šansu da dođemo do prilike da pregovaramo, do prilike da razgovaramo sa Putinom. Ali ako ovi pokušaji propadnu, to bi značilo da je ovo Treći svetski rat", rekao je ukrajinski predsednik.