Zelenski: Međusobna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu važan deo partnerstva Ukrajine i Srbije

Aleksandar Vučić i Volodimir Zelenski
Izvor: Twitter

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Atini imao dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine "strane su konstatovale da je međusobna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu važan deo partnerstva Ukrajine i Srbije".

"Volodimir Zelenski je obavestio kolegu o situaciji na ratištu i dejstvima ukrajinske vojske Lideri su razgovarali o najvažnijim pitanjima regionalne bezbednosti, bilateralnim odnosima i perspektivama njihovog razvoja. Odvojeno, predsednici su obratili pažnju na zajedničke izazove na putu Ukrajine i Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji", piše na sajtu.

Kako se dalje ističe Volodimir Zelenski je izrazio zahvalnost Aleksandru Vučiču na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ukrajinskom narodu, kao i na podršci Ukrajinaca koji su u ovoj zemlji našli utočište od rata koji je pokrenula Ruska Federacija.

Predsednik Ukrajine je ponudio srpskoj strani da podrži ukrajinsku formulu mira i učestvuje na trećem samitu međunarodne platforme Krim 23. avgusta ove godine.

Istovremeno, Zelenski je na društvenoj mreži "X", nekadašnjem Tviteru, napisao da je sastanak sa Vučićem bio otvoren, iskren i plodonosan.

"Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica. O zajedničkoj budućnosti naših naroda u zajedničkom evropskom domu. Da razvijamo naše odnose, to je u našem zajedničkom interesu", naveo je Zelenski.