Zemaj obećao podršku u borbi protiv koronavirusa Preševu, Medveđi i Bujanovcu

zemaj
Izvor: Facebook

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj ugostio je danas čelnike opština Preševo, Medveđa i Bujanovac kojima je obećao podršku u borbi protiv koronavirusa.

Zemaj je na društvenoj mreži Fejsbuk naveo i da je Ministarstvo zdravlja obratilo posebnu pažnju na kvote specijalizacija koje su opredeljene za lekare iz tih opština, koji će nakon specijalizacije “služiti tamošnjim građanima”.

“Sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom, predsednikom Opštine Bujanovca Nagipom Arifijem, predsednikom PDD, ogrankom Preševo, Arditom Sinani i saradnicima, razgovarali smo o saradnji i podršci koju Kosovo može pružiti građanima preševske doline. Izuzetno cenim osnivanje Kancelarije za pružanje pomoći građanima, u okviru kabineta premijera, jer će kancelarija pružati pomoć u socijalnim, obrazovnim, kulturnim i ekonomskim pitanjima”, naveo je Zemaj.

Kako je dodao, zabrinutost građana tih opština biće uzeta u obzir maksimalno ozbiljno, tako da zdravstvena zaštita neće izostati.

“Takođe pružićemo podršku sredstvima zaštite za građane preševske doline, za zaštitu od virusa kovid-19”, zaključio je Zemaj.