Zemaj: Pobedićemo u svim opštinama u kojima smo u drugom krugu, uključujući i Prištinu

Armend Zemaj
Izvor: Ekonomia Online

Bivši kosovski ministar zdravlja i poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj poručio je da će ta stranka u drugom krugu lokalnih izbora pobediti u svim opštinama u kojima ima kandidate, uključujući i Prištinu, prenosi Ekonomija onlajn.

Zemaj je istakao da su kandidati DSK u većini opština u kojima su u drugom krugu bili ispred svojih političkih protivnika po broju glasova, a tako će, kaže, biti i 14. novembra.

"Demokratskog saveza Kosova je uveren da će pobediti u svim onim opština u kojima su naši kandidati ostvarili zadovoljavajuće rezultate. Svi oni koji su ušli u drugi krug, a nalaze se ispred svojih protivkandidata po broju dobijenih glasova, pobediće ponovo", rekao je Zemaj.

On se osvrnuo i na glasove dijaspore koja je, kako kaže, shvatila da je politika Samoopredeljenja lažljiva i da ne daje rezultate.

"Glasovi dijaspore su pokazali da rad i posvećenost jedne populističke vlade polako izlazi na videlo. Zato je u ovom kratkom periodu veoma pozitivno što su, ne samo DSK, već i za drugi politički subjekti dobili veće poverenje naše dijaspore", kaže Zemaj.

Prebrojavanje glasova pristiglih poštom završeno je, a prema raspoloživim podacima najveće poverenje građana dijaspore dobio je Demokratski savez Kosova.