Zemaj: Postojao je rok za potpisivanje ugovora sa Fajzerom, ali ne znam zašto nije poštovan

zemaj
Izvor: Facebook

Bivši kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da je među dva glavna pitanja o kojima je obavestio sadašnjeg ministra Arbena Vitiu i tok vladinih pregovora sa kompanijom Fajzer u vezi nabavke vakcine protiv koronavirusa, prenosi Ekonomija onlajn.

Zemaj je istakao da je nekoliko dana po odlasku sa mesta ministra dobio obaveštenje američke kompanije Fajzer u vezi sa nastavkom pregovaračkog procesa za snabdevanje vakcinama.

"Nekoliko dana nakon toga ponovo mi je stigao zahtev iz kompanije Fajzer, da li možemo da nastavimo sa potpisivanjem ugovora, i o tome sam obavestio aktuelnog ministra", rekao je Zemaj u intervjuu za ATV.

Problem potpisivanja ugovora za nabavku vakcina, obelodanjen je u medijima krajem prošle nedelje, a Zemaj kaže da zaobilaženje rokova za potpisivanje ugovora sa Fajzerom donosi posledice u procesu snabdevanja vakcinama.

"Naravno da je ovaj ugovor imao rokove, jer je objavljeno da je to 15. april, ali zašto ugovor nije potpisan, to može da kaže trenutni ministar", rekao je Zemaj.

Bivši ministar zdravlja kritikovao je aktuelnu vladu Aljbina Kurtija zbog pokušaja da preuzme zasluge za isporuku 22.000 doza vakcina iz programa Kovaks.