Zemaj: Vlada nema program, viziju ni ljude koji bi upravljali zdravstvenim sektorom

Armend Zemaj
Izvor: Ekonomia Online

Bivši ministar zdravlja, i poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj rekao je da je zdravstvo bez ministra više od mesec dana i da je to dokaz lošeg upravljanja tim važnim sektorom za Kosovo od strane Vlade, prenosi Gazeta ekspres.

Kako je istakao Zemaj, Vlada nema ni program, ni viziju, ali ni ljude koji bi upravljali zdravstvenim sektorom.

"Pored toga što se 20 meseci loše upravljalo ovim resorom, nastavlja se isti pristup. Po našem mišljenju, to je neodgovorno i istovremeno štetno za zdravstveni sektor, za zdravstvene radnike i pre svega za pacijente i građane. Iznad svega, jasan je pokazatelj da ova Vlada nema ni program, ni viziju, ali ni ljude koji bi upravljali zdravstvenim sektorom. Dugotrajno ostavljanje bez nadzora sektora kao što je zdravstvo pokazuje slabosti sadašnjeg menadžmenta. Iz kojih razloga i kako, pitajte premijera Kurtija", rekao je on.

On je ukazao da u Ministarstvu zdravlja postoje veliki problemi zbog interesnih grupa i dodao da je zdravstvo na Kosovu potpuno degradirano, počev od pružanja javnih usluga do organizacije uopšte.

"Postoje podele u menadžerskom delu, ali pre svega postoje podele velikih interesnih grupa unutar ove većine koje svakim danom sve više štete sektoru. Zdravstvo je sada potpuno degradirano u organizacionom smislu, ali i u organizaciji pružanja usluga u javnom sektoru", naveo je Zemaj.

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiju ocenio je da Ministarstvo zdravlja ide ka kolapsu. On je rekao da je zdravstvo za Vladu prioritetan sektor, ali da se pretvorilo u mesto interesnih grupa.

Predsednica Saveza sindikata zdravstva Tevide Imeri istakla je da je potrebna hitna intervencija u zdravstvu. Prema njenim rečima, kosovsko zdravstvo ide ka uništenju i tu činjenicu primećuju svi ljudi na Kosovu.