Zeri: Albanski kandidati na severu Kosova spremni za izbore 18. decembra

Severna Mitrovica
Izvor: Kosovo Online

Ostale su dve nedelje do vanrednih izbora u četiri opštine na severu Kosova, a kandidati albanskih partija u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu spremili su se za kampanju, prenosi Zeri.

Kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika Severne Mitrovice Erden Atić očekuje pobedu na izborima i nada se glasovima iz srpske zajednice, iako su Srbi u ogromnoj većini najavili da neće učestvovati na ovim izborima.

"Zvanična kampanja počinje za nekoliko dana, kao što znate. Ja sam kandidat Samoopredeljenja, tako da očekujemo i pobedu i povećanje glasanje u procentima“, rekao je Atić, prenosi Zeri.

Meštanin sela Čabra u opštini Zubin Potok Izmir Zećiri, kandidat je DPK za gradonačelnika ove opštine.

"U opštini Zubin Potok je stvorena institucionalna praznina, pokušaćemo da stvorimo sigurnost za sve građane, da vratimo institucionalizaciju u celoj opštini Zubin Potok“, rekao je Zećiri za RTK.

Betim Osmani iz Građanske inicijative "Mitrovica“ kaže da je njegov fokus na poboljšanju života građana bez razlike.

"Imamo svoj program koji se bavi našim gradom, ne velikom politikom, već problemom građana i verujem da je srpska zajednica to videla, ne samo albanska, već i druge zajednice. Verujem da ćemo se na ovim izborima predstaviti kao najbolji“, rekao je Osmani za Zeri.

Navodi se da su drugi kandidati sertifikovani od strane Samoopredeljenja - Ljuljzim Hetemi u Leposaviću, Flatron Hasani u Zubinom Potoku i Fetah Peci u Zvečanu.

Zeri piše i da je Aleksander Jablanović kandidat za predsednika opštine Leposavić. Dok je Građanska inicijativa "Srpski opstanak“, sa kandidatom Aleksandrom Arsenijovićem, odustala i neće učestvovati na izborima 18. decembra.

Četiri gradonačelnika srpskih opština na severu Kosova podnela su 6. novembra ostavke na funkcije, nakon odluke Srpske liste da napusti institucije Kosova.