Žiofre: EU pozdravlja podršku Srbije teritorijalnom integritetu Ukrajine

Emanuel Žiofre
Izvor: europa.rs

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre prisustvovao je danas u Beogradu šetnji u znak podrške narodu Ukrajine povodom Dana nezavisnosti te zemlje i tim povodom istakao da EU pozdravlja podršku Srbije teritorijalnom integritetu Ukrajine i naporima Kijeva da postigne trajni mir.

Žiofre je na društvenoj mreži "X" (nekadašnji Tviter) napisao da će EU podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno.

"Danas, na Dan nezavisnosti Ukrajine, marširamo Beogradom u znak solidarnosti sa ukrajinskim narodom i izražavamo divljenje zbog njegove hrabrosti i nepokolebljivosti u odupiranju ruskoj agresiji. EU će podržavati  Ukrajinu koliko god bude potrebno", napisao je Žiofre.

Naglasio je da EU pozdravlja podršku Srbije Ukrajini što je dokazala, kako ističe, glasanjem na Generalnoj skupštini UN i Deklaracijom sa ovonedeljnog skupa lidera EU i Zapadnog Balkana u Atini.

"Pozdravljamo podršku Srbije teritorijalnom integritetu Ukrajine i naporima Kijeva da postigne sveobuhvatan, pravedan i trajni mir kao što je pokazano glasanjem Srbije na Generalnoj skupštini UN i Deklaracijom sa ovonedeljnog skupa lidera EU i Zapadnog Balkana u Atini. Radujemo se daljim koracima", rekao je šef delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ocenjuje da Zapadni Balkan, Srbija i Ukrajina dele zajedničko evropsko nasleđe, istoriju i budućnost.

"Zajedno moramo da odgovorimo na izazove i izgradimo zajedničku budućnost", zaključio je Žiofre.