Zogiani: Tradicija ne počiva na Grenelu već na Medlin Olbrajt i Bajdenu

Avni Zogiani
Izvor: Facebook, Avni Zogiani

Vršilac dužnosti zamenika ministra za infrastrukturu Avni Zogiani izjavio je danas da je najbolje razumeti i sprovoditi tradicionalnu politiku država koje podržavaju Kosovo i da ta tradicija definitivno ne počiva na Ričardu Grenelu, već na Medlin Olbrajt, Džozefu Diogardu ili Džou Bajdenu.

Zogiani, član Pokreta Samoopredeljenje, poručio je da sudbina Kosova nije vezana za jednu osobu, pogotovo kada ima agresivan pristup i gura politiku prema odlukama koje imaju posledice jer, kako je naveo, jednog dana će otići a kad dođe drugi neće želeti ni da čuje za posledice.

“U tim situacijama, najbolje je razumeti i sprovoditi tradicionalnu politiku država koje podržavaju Kosovo. Ta tradicija definitivno ne počiva na Grenelu, već na Olbrajt i Džozefu Diogardu ili Džou Bajdenu. Ne treba da izgubimo kompas i budemo gurnuti sezonskim pristupom politici, već da razlikujemo ovakvu politiku od tradicije, jer nije tako teško”, poručio je Zogiani u objavi na Fejsbuk nalogu.

On je reagovao nakon informacije da je Ričard Grenel podneo ostavku na mesto američkog ambasadora u Nemačkoj.

Zogiani je uporedio je Grenela sa bivšim američkim ambasadorom u Prištini Kristoferom Delom.

“Pretpostavimo, na primer, da Grenel takođe promeni oblast, kao što je to činio Kristofer Del kada je napustio Kosovo i došao da radi za firmu Bechtel... Obojica su vodili lične politike i kad god smo pokušali da budemo kritični prema takvom patronatskom pristupu koji su obojica imali, nazivali su nas anti-američkim. Na primer, takvim pristupom Del nas je uspeo dovesti u vezu sa Bechtelom, što nas je skupo koštalo, kada je nametnuo koncesiju na Aerodromu i gotovo da smo poklonili distribuciju energije. Danas više nemamo kome da se žalimo na Delove postupke, kao što sutra nećemo imati na posledice Grenela”, ocenio je Zogiani.

misterNO
25. Maj 2020.
Tradicija je kulturno nasleđe koje se prenosi s generacije na generaciju. Tu spadaju i naučeno znanje, i umetnički zanati kao i rituali, moralna pravila...
Prema nekim procenama, u evropskom stanovništvu, generacijsko vreme obično se kreće od 20 do 30 godina!
I ovde mi vršilac dužnosti zamenika ministra za infrastrukturu Avni Zogiani priča o tradiciji i generacijama država koje priznaju Kosovo! Pa još nije ni jedna generacija prošla onih koji priznaju Kosovo!
Generacije i tradicije su odnosi američko – srpskog prijateljstva!
28. Jula 1918 godine, pre skoro 102 godine, na četvrtu godišnjicu početka Prvog svetskog rata, u Sjedinjenim Američkim Državama obeležen je "Srpski dan", a srpska zastava se prvi put zavijorila nad Belom kućom, čime je Srbiji odata počast za doprinos i žrtve u tom ratu!
To se zovu generacije i tradicije projateljstava!
Ne postoje novci kojima se može kupiti istorija…