Zvečan: Kfor dovezao tešku mehanizaciju, u blokadi ulice koje vode ka opštini

Kfor dovozi tešku mehanizaciju ispred opštine Zvečan
Izvor: Kosovo Online

Pripadnici Kfora koji se nalaze oko zgrade opštine u Zvečanu dovezli su još vozila teške mehanizacije i veće količine bodljikave žice, a u blokadi su ulice koje vode ka ovom objektu.

Kako javljaju reporteri Kosovo onlajn, uprkos nezvaničnim informacijama da bi danas oko 15 sati pripadnici Kosovske policije mogli da se povuku iz zgrade opštine, na terenu se trenutno situacija ne odvija u tom smeru.

Pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije i dalje su u zgradi opštine, a nekoliko blindiranih vozila se nalazi ispred same zgrade.

Radnici Opštine Zvečan koji su se i jutros okupili ispred zgrade te institucije nadaju se da će im biti omogućeno vraćanje na njihova radna mesta.

Pripadnici poljskog kontigenta Kfora postavili su ogradu na 15 metara od opštine i formirali kordon.

Oni su, isto kao i juče, opremljeni štitovima i opremom za razbijanje demonstracijama, a specijalci Kosovske policije u više blindiranih vozila nalaze se iza vojnika Kfora.

Škole ni danas ne rade, a nekoliko radnji sa osnovnim namirnica je ovog jutra otvoreno.

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da danas nije otišao u zgradu opštine, već da je sa svojim kabinetom započeo posao u kancelariji u selu Lipe.