Abazović: Đukanović neće biti predsednik nakon izbora 2023.

Dritan Abazović
Izvor: Vijesti/Gov.me

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović na sednici Odbora za bezbednost i odbranu rekao je da nije srećan što je Milo Đukanović predsednik države Crne Gore. Siguran je, kako je rekao, da Đukanović neće biti predsednik nakon narednih predsedničkih izbora.

Govoreći o odluci vlade da smeni v. d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Sava Kenteru, premijer Crne Gore je kazao da treba utvrditi šta su rezultati ANB u borbi protiv kriminala i da smatra da je uloga službe u tome prenaglašena.

Kentera je smenjen krajem prošle sedmice na inicijativu Abazovića, koji je rekao da nije zadovoljan njegovim radom. Abazovićev partijski kolega Rade Milošević, prethodno je javno Kenteru doveo u vezu sa švercom.

Kontrolno saslušanje čelnika vlade, bezbednosnog sektora i tužilaštva predložio je predsednik Odbora Milan Knežević (DF).

Odbor je juče, osim Abazovića, trebalo da sasluša i Konjevića, Kenteru, Krivokapića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, v. d. vrhovne državne tužiteljke Maju Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Pošto Konjević, Kentera i Brđanin nisu došli u parlament, nakon Abazovićevog saslušanja data je pauza, a nastavak sednice, kako je saopštio predsednik Odbora, biće naknadno određen.