Abazović: Pitanje Zakona o veroispovesti da se odmah reši, da se Crna Gora pomiri

dritan abazović
Izvor: Facebook

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović izjavio je da će izmene Zakona o slobodi veroispovesti biti uvrštene u dnevni red Skupštine, ocenivši da to pitanje treba što pre rešiti i skloniti sa dnevnog reda, prenosi Tanjug.

Abazović je podgoričkim "Vijestima" rekao da smatra da je u pitanju liberalan, praktičan i evropski zakon, i da nije diskriminatorski.

"Usvajanjem Predloga zakona ćemo u potpunosti dovesti u istu pravnu ravan sve verske zajednice i sve će biti deo jedinstvenog pravnog poretka", rekao je Abazović i dodao da su uspeli da urade ono što prethodna vlast nije za 30. godina.

Poručio je da ne postoji nikakva opasnost za nacionalne interese i da "zakon niti ima nameru da gasi, niti da osniva crkve" i druge verske zajednice, već da se građanima omogući ostvarivanje prava na jednak način.

"Ovo što su sad integrisane promene, to je DPS nudio 15 dana pred početak izborne kampanje predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske", rekao je Abazović.

Kazao je da nema potreba za podizanjem tenzija, već da je vreme da se Crna Gora pomiri.

Ja
28. Decembar 2020.
Pomirenje je jako vazno tako i veroispovesti spc bez toga toga nemate ljudskosti budite vi sami ono sto i jeste crno gorci zasto morate imati tudje usi vi ste svi tamo balkanci pomirenje treba biti jer vi svi zajedno zivite u jednom balkanu kao komsije i trebate pomoci jednom drugome samo tako ostacete dobro medjusobom i bicete dobri komsije trebacete jednog drugoga to sigurno i samo vi ti svi balkanci mozete braniti jednog drugoga tako ce ceo balkan preziveti na miru pravdi i slobodi !!!!!