Bajden: SAD snažno podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter BiH

Džozef Bajden
Izvor: Koha ditore

Američki predsednik Džozef Bajden je, u ime naroda SAD, clanovima Predsedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obeležavanja Dana državnosti BiH, koji Republika Srpska ne priznaje, prenosi Kliks.ba.

"Sjedinjene Države snažno podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju", napisao je Bajden.

To, kako je naveo, uključuje brzo formiranje vlasti na svim nivoima i provođenje reformi potrebnih da se osigura mesto Bosne i Hercegovine u evroatlantskoj zajednici naroda.

Naveo je i da se raduje narednoj godini kada su u pitanju odnosi dve zemlje.

"U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše saradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njene građane", napisao je Bajden.