Begaj imenovao savetodavni tim

Bajram Begaj
Izvor: Klan Kosova

Novi predsednik Albanije Bajram Begaj, koji je trenutno u postupku formiranja svog savetodavnog tima, imenovao je predsedavajućeg Centralne izborne komisije Keljmenta Zugorija za pravnog savetnika, prenosi ABC njuz.

Predsedništvo još nije objavilo Begajeva imenovanja jer se čeka formiranje kompletnog tima, ali prema pisanju albanskih medija, generalni sekretar Predsedništva biće Fljorjan Kalji, koji je ranije tu funkciju je obavljao u Ministarstvu odbrane, gde je sarađivao sa aktuelnim predsednikom, kada je Begaj predvodio albansku vojsku.

Kabinet predsednika predvodiće Eduard Seitaj, koji je bio generalni sekretar u Ministarstvu saobraćaja u vreme Edmonda Hadžinastosa.

Valter Ibrahimi će biti diplomatski savetnik, funkcioner sa dugogodišnjom karijerom koji je regrutovan u albansku diplomatsku službu u decembru 1992. godine.

Fatmir Čela će biti još jedan savetnik predsednika.

Begaj je pozvao i dva novinara da izgrade svoj tim za komunikaciju - Liru Čangu, koja je radila u OEBS-u poslednjih deset godina i Alisu Demolari, koja je bila portparolka nekoliko ministara zdravlja i pravde.