Brajović i Hisa: Crna Gora i Kosovo dele zajedničku perspektivu

Hisa i Brajović
Izvor: Skupština Crne Gore

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posetu novog ambasadora Kosova u Crnoj Gori Iljbera Hisu, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Brajović je čestitajući stupanje na dužnost ambasadoru, ocenio da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da dve zemlje dele zajedničku evropsku i evroatlantsku perspektivu koja doprinosi stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Brajović je izrazio želju da pokazana izborna volja građana na prevremenim parlamentarnim izborima bude osnov daljih reformskih procesa, uz očekivanje da će nakon formiranja nove vlade pregovori sa Srbijom biti intenzivirani.

Govoreći o evropskoj integraciji, Brajović je istakao da Crna Gora kao lider u ovom procesu ostaje otvorena za razmenu informacija i prenos znanja i iskustava.

U tom kontekstu, istakao značaj potpisivanja Sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Kosova u kontekstu pristupanja EU, od marta 2019, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.   

Ambasador Hisa je izrazio zahvalnost za podršku koju je Crna Gora ukazala njegovoj zemlji, posebno u oblasti EU integracije.

Sagovornici su istakli važnost daljeg snaženja parlamentarnih odnosa, što je dobra osnova za dalje jačanje ekonomske saradnje.