Crna Gora: Uhapšeni policajac i tri osobe zbog krijumčarenja više od 2,5 tone kokaina

Policija Crne Gore
Izvor: RTCG

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, Specijalno policijsko odeljenje jutros je uhapsilo četri osobe, među kojima i jednog policajca, zbog sumnje da su učini krivično delo stvaranja kriminalne organizacije i krijumčarenja opojnih droga, prenosi RTCG.

Kako je saopšteno iz SDT-a po njihovom nalogu Specijalno policijsko odjeljenje jutros je lišilo slobode crnogorske državljane M.B., N.B., N.N. i Z.K., službenika policije i protiv njih, ali i protiv još dve osobe će podneti krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona - EVROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga, pa su, u više navrata, delujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kilograma kokaina i 59 kilograma metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije“, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kako navodi, u toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih dela.