Cvijanović nakon sastanka sa Stoltenbergom: Poslata jasna poruka da Republika Srpska nije za pridruživanje u NATO

Željka Cvijanović
Izvor: RTRS

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je susret članova Predsedništva sa generalnim sekretarom NATO Јensom Stoltenbergom bio prilika da se iznesu stavovi, i da su od njega dobili poruke da sve što se dešava u BiH treba da se reši na domaćem nivou, prenosi RTRS.

Cvijanović je posle radne večere sa Stoltenbergom rekla da tema susreta nije bila članstvo BiH u NATO i da je Stoltenberg rekao da je to stvar opredjeljenja svake države, da NATO nikada ne vrši pritisak.

"To uopšte nije bila tema, osim uz komentare koje je dao generalni sekretar, rekavši da je to stvar opredeljenja svake zemlje, da nikada NATO ne vrši pritisak na nekoga da postane član, a sve i da se mi slažemo oko toga da BiH nije ispunila uslove i da se takvo nešto ne bi moglo desiti odmah", rekla je ona.

Izjavila je da je poslata jasna poruka da Srpska nije za pridruživanje u NATO.

"Zanimljiv, konstruktivan razgovor. Rekla bih da je ovo bila prilika da svako od nas iznese svoje stavove. Ali, isto tako da čujemo i od njega kada su u pitanju određena globalna kretanja, ono što se odnosi na našu regiju", rekla je Cvijanović.