Demokratski front: Vlada Crne Gore da promeni sramnu odluku o zabrani otvaranja biračkih mesta

Demokratski front
Izvor: Demokratski front

Demokratski front još jednom je danas pozvao odlazeću vladu Zdravka Krivokapića ne da preispita, već da promeni odluku o zabrani otvaranja biračkih mesta u Budvi, Beranama i Sutomoru, da bi svi državljani Srbije u Crnoj Gori mogli da iskoriste svoje pravo glasa, prenosi RTV.

"U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se proslavili svojim antisrpskim odlukama u tolikoj meri da bi im pozavideli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz najboljeg' perioda njihovog antisrpstva", navode iz Demokratskog fronta.

Iz Fronta poručuju da nastavak antisrpske politike i antisrpskog delovanja vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazobića doživljava svoj i politički i ljudski sunovrat.

"Ovo posebno ako se ima u vidu da je Dritan Abazović pre svega nekoliko dana zatražio od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, pšenicu i kukuruz, a treba li podsećati da su prve vakcine protiv kovida stigle upravo iz Srbije, uz saglasnost i dobru volju predsednika Srbije i Vlade Republike Srbije", ističe u saopštenju objavljenom na fejbuk stranici Demokratskog fronta.

Demokratski Front je upitao Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića "s kojim ljudskim i političkim obrazom mogu očekivati bilo šta više od Srbije, dok srpskim državljanima u Crnoj Gori uskraćuju njihovo izborno pravo, i na indirektan način se ponovo mešaju u unutrašnje stvari Srbije".

Ministarstvo spojnih poslova, navodi se, odbilo je zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za 3. april u Srbiji.

"Na ovaj način vlada Zdravka Krivokapića i ministar Đorđe Radulović pokušavaju da sprovedu ciljanu opstrukciju kako bi državljani Republike Srbije, koji žive u ovim opštinama, bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, zagarantovano Ustavom. A, da bi skandal bio potpun, za vreme prethodnog režima Duška Markovića i Mila Đukanovića, bila je data saglasnost za otvaranje tih biračkih mesta u Budvi, Sutomoru i Beranama", poručuju iz Demokratskog fronta, preneo je Tanjug.