Dodik: Crnoj Gori želim da bude suverena, samostalna i da ne bude podanička

Milorad Dodik
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da je pobeda Jakova Milatovića na predsedničkim izborima veoma važna i poželeo Crnoj Gori da bude svoja, suverena, samostalna i da ne bude podanička, prenosi RTRS.

Dodik dodaje da Crnoj Gori takođe želi da bude usmerena ka jačanju pozicije srpskog nacionalnog korpusa.

„Kada je reč o Milu Đukanovića, onog trenutka kad je počeo da radi protiv Srba, protiv protesta u Crnoj Gori, a potom i regionalno protiv pozicioniranja Republike Srpske i Srbije, od strane Crne Gore i politike koju je on kreirao, apsolutno se stavio na stranu protivnika srpskog naroda. Time je izgubio podršku i poštovanje“, rekao je Dodik.

Istakao je da ga u tom pogledu raduje njegov poraz.

„Ali isto tako, važno je reći da je on preko 30 godina uspevao na različite načine da vlada Crnom Gorom. Ta era prolazi“, poručio je Dodik.

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobedio je na predsedničkim izborima osvojivši u drugom krugu 58,9 odsto glasova, pokazuju podaci Centra za demokratsku tranziciju na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka.

Prema podacima CDT, za predsedničkog kandidata Demokratske partije socijalista i aktuelnog predsednika države Mila Đukanovića glasalo je 41,1 odsto birača.