Dodik: Ne postoji put BiH u NATO

Milorad Dodik
Izvor: Instagram/Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u Sarajevu prisustvovao polaganju zakletve novoizbranih članova Predsedništva, poručio je da put BiH u NATO ne postoji, da o tome nema usaglašenog stava, te da je sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju "čista laž".

Dodik je komentarišući poruke hrvatskog člana Predsedništva BiH rekao da postoji samo saradnja i da je, kako je naveo, ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem Željko Komšić još jednom pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće.

"To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu", napisao je Dodik.

Poručio je da je "sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju čista laž" i da je zato, kako je naveo, napustio konstitutivnu sednicu Predsedništva BiH dok je on govorio.

"Željko Komšić nije izabran od građana i građanki, kako to lažno tvrdi nego ga je birao jedan deo Federacije, i to ne onaj koji je trebalo - hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački", napisao je Dodik.

Istakao je da je "Komšić prevarama i lažima došao do pozicije u Predsedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran".

"A istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje lične stavove predstavi kao zvanični stav Predsedništva. Sve što je rekao o integracijama, saradnji s NATO je izmišljotina", naveo je Dodik.