Dodik: Sastanak Bećirovića i Komšića sa Kurtijem - akt rušenja BiH u koju se stalno zaklinju

Milorad Dodik
Izvor: Tviter/Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je sastanak članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Parizu ugrožavanje suvereniteta BiH i direktni akt rušenja BiH u koju se stalno zaklinju.

Dodik je ukazao da Komšić i Bećirović na ovaj način pokazuju da su spremni da priznaju ono što BiH ne priznaje i istakao da njih dvojica vode licemernu politiku i da je njihov sastanak sa Kurtijem jedna u nizu smišljenih provokacija.

U slučaju BiH oni su više puta pokušavali da "drže lekcije" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću o suverenitetu i teritorijalnom integritetu, rekao je Dodik, a kada je reč o južnoj srpskoj pokrajini onda to "zaborave" i direktno udaraju na celovitost Srbije.

"Takođe, kada se spomene mirno razdruživanje u BiH, tada su im puna usta suvereniteta i "države" BiH, ali su spremni da se mešaju u unutrašnja pitanja Srbije", istakao je Dodik.

On je ponovio da nema odluke BiH o priznanju Kosova i poručio da Srpska nikada na tako nešto neće pristati, bez obzira na stavove političara u FBiH.

Sa Dodikom se složila i srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović koja smatra da je susret Bećirovića i Komšića sa Kurtijem lični čin. 

"BiH nije priznala tzv. Kosovo. Kosovo je deo Srbije. Znamo da se Srbija nosi sa teškim problemima koja su nametnuta od strane onih kojih promovišu politiku dvostrukih standarda. A to je da za Kosovo nešto može, a za druge ne može. Јa na taj način doživljavam potez Komšića i Bećirovića. Oni će reći da je u redu da se ne poštuje teritorijalni integritet Srbije, a da se poštuje integritet BiH", istakla je Cvijanovićeva.