DPS prihvatio ostavku Đukanovića, v.d. šefa stranke Danijel Živković

Milo Đukanovic.jpg
Izvor: Kosovo Online

Glavni odbor crnogorske Demokratske partije socijalista prihvatio je danas ostavku predsednika Mila Đukanovića na liderskoj funkciji u stranci, a za v.d. je postavljen Danijel Živković, prenosi RTV.

Đukanović je ostavku na lidersku poziciju u DPS podneo juče, nakon poraza na predsedničkim izborima 2. aprila od protivkandidata Jakova Milatovića. Đukanović se na čelu DPS-a nalazio od 1998. godine.

Ranije je najavljeno da će osim ostavke Đukanovića tema sednice biti vanredni parlamentarni izbori zakazani za 11. jun, kao i priprema neposrednih izbora za šefa DPS.

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da je ostavka Đukanovića očekivana i dodao da je to interni problem DPS, te da za Crnu Goru treba da počne nova era.

Abazović je novinarima, nakon polaganja kamena temeljca za zgradu za zaposlene RTCG, kazao da je ostavku Đukanovića i ranije najavljivao.

"Za mene je potpuno očekivana, ja sam je negde i pre najavljivao. Neka ljudi pogledaju izjave iz prethodnog perioda i sve će im biti jasno", rekao je Abazović.

On je naveo da to sada ne treba dodatno komentarisati.

"Idemo dalje, imamo puno drugih obaveza, šta se dešava unutar jedne partije ne bi trebalo dodatno da nas interesuje. Završena je jedna era, treba da počne nova era za Crnu Goru i neka se građani mire", poručio je on.

Abazović je istakao da je u kontekstu parlamentarnih izbora ostavka Đukanovića interni problem DPS.

"Fokus je na drugim stvarima, da se gradi Crna Gora, da pripremamo turističku sezonu, ko hoće da se sprema za izbore i da pravi kalkulacije ima tu mogućnost, mi to možemo da radimo van radnog vremena", rekao je Abazović, i istakao da ga ne interesuje šta se dešava unutar ili izvan DPS, prenela je agencija Mina.