Drač: U kontejneru sa hranom pronađeno sedam kilograma kokaina

Luka Drač
Izvor: wikimapia.org

U najvećoj albanskoj luci, Draču, u jednom kontejneru sa smrznutim plodovima mora koji je stigao iz Ekvadora, pronađeno je i zaplenjeno sedam kilograma kokaina, prenosi Tanjug.

"Nakon digitalne carinske provere u delu ventilacionog sistema kontejnera pronađeno je nekoliko paketa sa kokainom ukupne težine oko sedam kilograma i jedan GPS uređaj. Droga, koja je bila sakrivena u kontejneru sa smrznutim morskim plodovima koje je iz Ekvadora u Albaniju poslala kompanija 'Fiš Co. Tirana', zaplenjena je kao meterijalni dokaz", navodi se u saopštenju albanske policije, prenose makedonski mediji.

Inspektori odeljenja za borbu protiv narkotika policije u Draču, uhapsili su građanina Drača D.D. (35), odgovorno lice kompanije 'Fiš Co. Tirana'.

Pripadnici uprave kriminalističke policije u Draču otkrili su tokom jula ove godine ukupno 26 kilograma kokaina u tri pošiljke kompanije "Alba egzotik fruits" i uhapsili direktora te kompanije Bajrona Gumenija, dok se za njegovim saučesnikom Eduartom Dautijem i dalje traga.