Još bez dogovora o Vladi Crne Gore, novi sastanak po povratku Milatovića iz SAD

Vlada Crne Gore
Izvor: RTCG

Sastanak predstavnika partija koje pregovaraju o formiranju nove Vlade Crne Gore sa mandatarom Milojkom Spajićem održan je u Podgorici, ali nije završen dogovorom, pa će novi razgovor biti održan krajem meseca, po povrtaku predsednika Jakova Milatovića sa zasedanja Generalne skupštine UN, prenosi RTCG.

Sastanak je u subotu uveče održan u podgoričkom hotelu "Bristol", a inicijator je bio mandatar Milojko Spajić.

Prema saznanjima RTCG, ništa konkretno nije dogovoreno - ni o budućim konstituentima vlade, ni o broju resora, niti o rešenjima za ministre, ali je dogovoreno da bi novi sastanak trebalo da bude održan krajem meseca, nakon što se predsednik države Jakov Milatović vrati iz SAD.

Sastanku su prisustvovali Aleksa Bečić iz Demokratske Crne Gore, Vladimir Joković iz SNP Crne Gore, Ervin Ibrahimović iz BS, Fatmir Đeka iz koalicije Albanska alijansa, Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma, Adrijan Vuksanović iz HGI i Srđan Pavićević iz Civisa.

Nije bilo predstavnika Ujedinjene Crne Gore, ali ni predstavnika koalicije "Za budućnost Crne Gore", sa kojima je Spajić ranije pregovarao, piše RTCG.

Spajić, čelnik Evrope sad, nakon što je dobio od predsednika države Jakova Milatovića mandat za formiranje nove vlade ima rok od 90 dana da to i učini.

Pri sadašnjem stanju, deo nove vlade mogli bi biti Evropa sad, Demokratska Crna Gora, stranke manjina, odnosno BS, HGI, Albanski forum, Albanska alijansa. Tu je i SNP Crne Gore, a možda i DUA, čiji je lider Mehmet Zenka, prema saznanjima RTCG, bio učesnik sastanka u Podgorici.