Komšić: Slavimo 9. maj i kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana

Željko Komšić
Izvor: Facebook

Deveti maj slavimo ujedno i kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana, iako borba protiv ideologija zla i fašizma traje i danas toliko godina nakon sloma fašističkih i nacističkih režima u prošlom veku, rekao je član Predsedništva BiH Željko Komšič, prenosi Kliks.ba.

"Država BiH i njeni građani kao malo koji drugi mogu biti ponosni na svoja dva generacijska i antifašistička pokreta. Na Narodonooslobodički pokret (NOP) i na Armiju RBiH koji su našoj državi prvo podarili državnost, a zatim suverenost i nezavisnost", poručio je Komšić.

Prema njegovim rečima, narodni heroji BiH iz Drugog svetskog rata, zajedno sa Zlatnim ljijljanima koji su branilli svoju zemlju od agresora i rehabilitovanog fašizma imali su isti cilj - odbraniti istu državu i iste civilizacijske vrednosti.

"Od 1992. do 1995. Armija RBiH uspela je odbraniti i vrednosti antifašizma i vrednosti svih onih slobodnoumnih ljudi u BiH koji su se borili da je odbrane i sačuvaju. Nikada se neće moći povući bilo kakva paralela i staviti znak jednakosti između Armije RBiH i onih koji su u sadejstvu sa agresorskim snagama nastojali da unište BiH", istakao je Komšić.

Ujedno, Komšić je istakao, kao pripadnik Armije RBiH, ono za šta su se oni borili, a to je život u miru i slozi.