Krivokapić: Abazović govorio da me neće nikada izdati

zdravko krivokapić
Izvor: www.novosti.rs

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da mu je potpredsednik vlade Dritan Abazović govorio da ga neće izdati, a da je formiranje manjinske Vlade koju je predložio izdaja izborne volje građana, prenosi RTCG.

Krivokapić kaže da najava koalicije "Crno na bijelo" o formiranju manjinske vlade, koju bi podržala Demokratska partija socijalista nije iznenađenje, ali jeste razočaranje, zbog ranijih najava potpredsednika vlade Dritana Abazovića da neće izdati izbornu volju građana.

On je u intervjuu za "Njuz Maks Adria" kazao da osim URE, krivca za trenutnu situaciju vidi i u Demokratskom frontu, koji je, kako kaže, sve vreme rušio vladu od njenog formiranja. Ponavlja da su izbori jedina legitimna opcija.

Krivokapić je rekao da je i ranije sa Abazovićem razgovarao o manjinskoj vladi.

"Ja sam njega nekoliko puta pitao o toj potencijalnoj izdaji. On je meni rekao da me nikada neće izdati. Naravno da je ovo izdaja, ne mene lično, ličnost dođe i prođe, ovo je izadaja narodne volje koja je bila vrlo jasna", kazao je Krivokapić.

Priznaje i da nije bio politički iskusan.

"Ako sam krenuo u priču sa čovekom kojem sam bezrezervno verovao to je stvar moje slabosti", naveo je crnogorski premijer.