Krivokapić u poseti Srbiji 2. i 3. novembra

zdravko krivokapić
Izvor: www.novosti.rs

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji, prenosi Tanjug.

Juče je na sednici crnogorska vlada utvrdila platformu za zvaničnu posetu, tokom koje su planirani su susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

Krivokapić dolazi u posetu na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, objavila je Vlada Crne Gore, prenose Vijesti.

U delegaciji Crne Gore biće premijerovi savetnici Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, zatim otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji Ana Ražnatović i šefica kabineta premijera Ivana Malović.

"Zvanična poseta predsednika Vlade biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje. Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana", navodi se između ostalog u saopštenju o poseti.

Dodaje se i da će "imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije koronavirusa, poseta biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obe države suočavaju".