Mandić: Spremni smo da preuzmemo odgovornost za Crnu Goru

Andrija Mandić
Izvor: Večernje novosti

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da je potrebno formirati tehničku vladu Crne Gore koja bi pripremila nove izbore, prenosi RTS.

Poziv za dogovor uputio je parlamentarnoj većini od 30. avgusta 2020. U Demokratskom frontu smatraju i da im pripada mesto premijera, ali su, kaže, spremni da razgovaraju na sastanku u petak.

Andrija Mandić je uputio poziv predsednicima stranaka nekadašnje parlamentarne većine da se sastanu 2. septembra u Skupštini, neposredno pre sednice, kako bi odgovorili "narodnim težnjama i željama" i postigli konkretan sporazum za formiranje Vlade.

Mandić je rekao da je potrebno formirati tehničku vladu koja bi ispunila deo obećanja koje su, kako kaže, dali građanima uoči izbora pre dve godine.

"Posle dva eksperimenta došao je trenutak da porazgovaramo bez vraćanja unazad i da nađemo rešenje na zadovoljstvo svih građana Crne Gore", naveo je Mandić.

Poručio je da je Demokratski front spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru.

"Spremni smo da poštujemo sve preuzete obaveze, kako domaće tako i međunarodne", poručio je Mandić.

Na pitanje vidi li sebe kao mandatara, odgovorio je da je uradio puno stvari da dođe do narastajuće snage naroda i do 30. avgusta.