Medojević: Otvoreni Balkan nudi mnoge benefite Crnoj Gori

Nebojša Medojević.jpg
Izvor: Kurir

Predsednik Pokreta za promene (PZP) Nebojša Medojević smatra da inicijativa Otvoreni Balkan nudi mnoge benefite Crnoj Gori, njenim građanima i privredi, ali ne dobija podršku crnogorske Vlade jer neki njeni ministri misle da je Srbija neprijatelj Crnoj Gori, prenosi Pink.rs.

"Otvoreni Balkan ima veliki potencijal za saradnju u oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, za nastup na trećim tržištima, privlačenje investicija, zajedničko apliciranje za realizaciju infrastrukturnih projekata", kazao je Medojević gostujući na Televiziji Pink navodeći da „kada aplicirate regionalno dobijate mnogo veće iznose iz evropskih i svih drugih fondova“.

On je dodao da u Vladi Crne Gore nije razjašnjeno da li nam je Srbija prijatelj ili „nam je Srbija večita pretnja, opasnost i neko ko ugrožava vitalne nacionalne interese Crne Gore“.

"U ovom trenutku u ovoj Vladi Crne Gore imamo više ministara koji misle da je Srbija neprijatelj Crne Gore, da je pretnja vitalnim interesima Crne Gore nego onih koji misle da sa Srbijom treba da razvijamo najbliže i najintezivnije moguće odnose", smatra Medojević.

On kaže da je „Demokratski front raznoraznim aktivnostima i domaće mafije, i regionalnih i domaćih faktora izolovan politički upravo zato što, kao najjači politički savez koji ima najveću podršku građana, insistira da je za jednu malu i otvorenu ekonomiju kao što je Crna Gora saradnja sa Srbijom od najvažnijeg državnog i nacionalnog značaja interesa“.

"I da nije inicijative Otvorenog Balkana Crna Gora bi trebalo da bude ta zemlja zbog svojih interesa, interesa privrede, građana, bezbednosti, stabilnosti, razvoja bi trebalo sa Srbijom razvija najbliže odnose", dodao je Medojević.